Általános jótanácsok lánybúcsúra

Sok esetben a menyasszony a tanúját, legjobb barátnőjét kéri fel, hogy szervezze meg a Nagy Napja előtti utolsó szabad estéjét.
Ez nagy megtiszteltetés azonban, ha soha nem csináltál még ilyet, ehhez hasonlót, akkor ez a feladat rémisztő is lehet. Pont emiatt szedjük össze ebben a cikkben az alapvető, legfontosabb tényezőket.

 

Kik lesznek ott a lánybúcsún?
Sokszor a menyasszonynak pontos elképzelése van arról, kikkel szeretné tölteni ezt az eseményt. Ilyenkor a Te feladatot felvenni velük a kapcsolatot, érdemes egy közös csoportot létrehozni egy közösségi platformon, ahol minden részletet meg tudtok beszélni.

Ha nem kapsz pontos listát a résztvevőkről, akkor érdemes megkérdezni a menyasszonyt, hogy kikkel ünnepelne szívesen, így biztos mindenki jelen lesz, akik számára fontosak és nem lesznek olyanok meghívva, akiktől a menyasszony már eltávolodott.

Dátum kiválasztása
Ha összeállt a vendégek listája érdemes minél hamarabb dátumot egyeztetni azok alapján, hogy hány napos lesz az esemény.

Nem javasoljuk, hogy az esküvő előtti napot válasszátok akkor sem, ha csak egy délutánt töltötök el együtt. 
Optimálisabb választás, ha az esküvő előtt 3-4 héttel hamarabb tartjátok a lánybúcsút.


Költségkeret meghatározása

Egyezzetek meg a vendégekkel, mi az az összeg, ami belefér minden meghívott vendég költségkeretébe. Számolj azzal, hogy a menyasszony költségeit Nektek illik fizetni. A keret meghatározása után tudtok dönteni a helyszínről, hány napos legyen a lánybúcsú, milyen programok legyenek, stb.

Helyszín kiválasztása
Manapság nincsen olyan helyszín, ahol nem lehetne lánybúcsút tartani, így ebben csak a képzeletetek szabhat határt. Érdemes olyan helyszínt választani, ami közel áll a menyasszonyhoz valamilyen okból kifolyólag.

Egynapos lánybúcsú esetén, ha a vendégek egy városban élnek akkor a szállás nem szükséges, ilyenkor a város előre meghatározott pontjain feladatai vannak a menyasszonynak majd egy szórakozóhelyen zárul a menyasszony Nagy Napja előtti utolsó szabad estéje. Lehetőségetek van egy parkba is hívhatjátok a menyasszonyt, ahol piknikezéssel indíthatjátok a napot.

Többnapos lánybúcsú esetén aludhattok egy vendégnél a meghívottak közül, bérelhettek egy nyaralót, kempingben foglalhattok helyet, de akár elutazhattok külföldre is.

 

Programok lánybúcsún
A játokokról egy külön blogban olvashatsz, amely nem hiányozhat egyik lánybúcsúról sem. ITT találod:  https://www.soslanybucsu.hu/spg/399272/Feladat-a-menyasszonynak

Ha többnaposra tervezitek akkor figyelj rá, hogy legyen elegendő program. Mehettek fürdőbe, strandra, szépségszalonba, kalandparkba. Mindenképpen olyan programot találjatok ki, amit a menyasszony szeret!

Javasoljuk, hogy ne legyen túl zsúfolt a program és ne kelljen mindenhova időben megérkezni, hiszen bárhol közbejöhet olyan tényező, amely miatt nem tudtok elindulni időbe.  Ez pedig csak feszültséget és rohanást fog eredményezni ahelyett, hogy jóléreznétek magatokat!

Ha előre megtervezitek a fő lépéseket akkor rosszul már nem alakulhat a lánybúcsú. Váratlan helyzetek mindig jöhetnek, ne szomorkodj, ha valami nem a tervek szerint alakul, - lehet pont erre a pillanatra fogtok emlékezni évek múlva - kezeljétek ezeket is rugalmasan!

Figyelj rá, hogy érezd jól magad és nem aggódj, hiszen a menyasszony is ezt kérné tőled!

Jó szórakozást kívánunk!
az Soslánybúcsú csapata
Az soslanybucsu.hu oldalon minden dekorációs kelléket megtalálsz!

Webáruház készítés